• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle bezorging in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €59
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - Gemakkelijk retourneren binnen 100 dagen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.

Onze brillenglazen van topkwaliteit

VERDER WINKELEN
 • SmartBuyGlasses Brillen op sterkte

  SmartBuyGlasses België is de grootste online brillenzaak in België. Bij SmartBuyGlasses maken we winkelen voor uw bril op sterkte makkelijk, efficiënt en veilig. Kies uw favoriete montuur en voorzie die van glazen op sterkte, voor een fractie van de prijs die u normaal betaalt. Onze getrainde opticiens garanderen 100% precisiewerk voor ieder brilglas.

  Gids voor glazen

  SmartBuyGlasses biedt een ongeëvenaarde reeks hoogwaardige lenstypen voor brilvoorschriften, en biedt ook hoogwaardige Arise Collective ™ Clarity glazen. Onze brilglazen dekken lichtbrekingsindexen van 1.50, 1.61, 1.67 of 1.74 voor enkele, bifocale of multifocale correcties. Alle glazen die wij aanbieden zijn gemaakt van CR39 of High Index Plastic materiaal. Om op SmartBuyGlasses België meer informatie te vinden over brillenglazen op sterkte, kun je de andere menu-items raadplegen.

  Waarom een bril op sterkte kopen?

  • 24 maanden garantie
  • GRATIS anti-kras laag
  • GRATIS antireflectiecoating
  • GRATIS UV-bescherming
 • Glastypes op sterkte

  ENKELVOUDIG GLAS

  Voor veraf: Deze glazen zijn voor mensen die objecten in de verte niet duidelijk kunnen zien. Ideaal dus bij het rijden, in de bioscoop, enz...

  Leesbril: Als je moeite hebt om objecten die dichtbij zijn te zien, zoals bij het lezen of typen, dan heb je een leesbril nodig.

  Computerbril: Deze glazen helpen het Computer Visie Syndroom (CVS) te verlichten. Doorgaans gaat dit gepaard met vermoeide, droge ogen, verminderd zicht en nek-of rugpijn, veroorzaakt door het langdurig werken achter de computer.

  Modebril (plano): Deze bril bevat geen corrigerende eigenschappen, maar is een volledig op stijl gebaseerde keuze. Wel bevatten de glazen dezelfde voordelen als glazen op sterkte, zoals 100% UV-bescherming.

  BIFOCAAL GLAS

  Bifocaal (met lijn): Wie met ouderdomsverziendheid zit, heeft nood aan bifocale brillenglazen, die twee verschillende sterktes bevatten. Dit verschijnsel treedt vooral op vanaf 40-jarige leeftijd. De bifocale glazen zijn verdeeld in twee helften: het bovenste deel corrigeert de bijziendheid, het onderste deel de verziendheid.

  PROGRESSIEF GLAS

  Progressief(Multifocaal zonder lijn): Wie aan ouderdomsverziendheid lijdt, maar geen bifocale bril wil, kan zich een progressieve aanschaffen. Ook bij deze multifocale progressieve brillenglazen is het mogelijk meer dan 1 sterkte te integreren, wat aanpassingen voor verschillende afstanden mogelijk maakt. Het grote verschil met bifocale glazen, is dat de overgang tussen de sterktes hier geleidelijk gebeurt.

  Computer (Progressieve stijl): De nieuwste telg binnen de familie van progressieve glazen is op maat van computergebruikers gemaakt. Ook deze glazen zijn gemaakt voor zij die aan ouderdomsverziendheid lijden. 50% van het glas corrigeert bijziendheid, 10 tot 20% verziendheid en 30 tot 40% een combinatie van de twee. Een bril met deze glazen is ideaal voor mensen die veel tijd achter de computer spenderen, en dus meer correctie voor dichtbij dan veraf nodig hebben.

  Gids voor glasindex

  Standaard dunne glazen - 1.50 index

  Glazen met een index van 1.50 zijn een betaalbare keuze voor wie dagelijks een bril gebruikt. De CR39 brillenglazen die wij aanbieden zijn 20% lichter dan de glazen variant. Ze zijn gemaakt van een hoogwaardige kunststof, en gefabriceerd door gerenommeerde bedrijven. Deze brillenglazen bieden bescherming tegen ultraviolet licht. Onze glazen zijn aanzienlijk dunner dan de typische CR39 glazen. Ze worden aanbevolen voor omrande monturen, maar niet voor randloze en semi-randloze monturen.

  Zeer dunne glazen - 1.61 index

  Glazen met een hoge index, ofte Hi-index, zijn een uitstekende keuze voor brillen met een hoge sterkte. Niet alleen bieden ze een optimale bescherming tegen ultraviolet licht, maar ook zijn deze glazen tot 20% dunner dan de reguliere plastieken variant. Hi-index brillenglazen zijn tevens ontworpen met barst resistente eigenschappen, waardoor ze ideaal passen in randloze en semi-randloze monturen.

  Superdunne glazen - 1.67 index

  Wie een nog dunner glas zoekt, kan voor onze superdunne glazen met een index van 1.67 gaan. Hier gaat het vooral om de esthetische meerwaarde, voor mensen met een slecht zicht. Gemiddeld is de 1,67-index 30% dunner dan 1,61 Hi-index brillenglazen.

  Ultradunne glazen - 1.74 index

  De dunste plastic brillenglazen hebben een index van 1.74. Naast dun zijn ze ook zeer licht dankzij een reductie aan beide randen. Ze zijn tot 40% dunner dan reguliere plastic glazen.

  Arise Clarity glazen van topkwaliteit (index 1.50, 1.56, 1.61, 1.67)

  Aanvullende informatie over onze glazen op sterkte vindt u in onze Optical Center. Indien u er niet in slaagt de informatie te vinden welke u zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  ZONNEBRILLEN OP STERKTE

  Ook zonnebrillen op sterkte kun je kopen via SmartBuyGlasses. Wij zorgen ervoor dat de zonnebrillen correct aangepast worden. Onze specialisten zoeken de kleur die het dichtst bij dat van het originele glas aansluit. Er zijn meer dan 20 opties.

  Brillenglazen op sterkte zijn enkel mogelijk voor zonnebrillen met 2 brillenglazen. Niet alle zonnebrillen kunnen aangepast worden: dit is namelijk afhankelijk van de benodigde sterkte en het ontwerp van de zonnebril.

  Gids voor glazen

  Een bril of zonnebril op sterkte kun je makkelijk en snel bestellen bij SmartBuyGlasses. Onze opticiens raden de volgende materialen aan bij de verschillende voorschriften. Volg stap voor stap de instructies om er zeker van te zijn dat je de juiste sterkte bestelt. FAQ.

  Alle glazen zijn vervaardigd van hoge kwaliteit plastic voor een betere helderheid, langere duurzaamheid en lichter gewicht, vergeleken met het glazen equivalent. Let op dat de kosten van de brillenglazen afhankelijk zijn van de dikte van het materiaal. De goedkoopste optie is de CR39, met de laagste index. Hoe hoger de gekozen index, hoe dunner en duurder het wordt.

  Glasdikte Single Vision Bifocaal Progressief Sterkte(STR)
  Huismerk 1.50 Onder +/- 1.25
  Huismerk 1.61 +/- 1.50 tot +/- 3.50
  Huismerk 1.67 +/- 3.75 tot +/- 5.50
  Huismerk 1.74 Boven +/- 5.75
  Arise Clarity HD 1.50 Onder +/- 1.25
  Arise Clarity 4K 1.61 +/- 1.50 tot +/- 3.50
  Arise Clarity 8K 1.67 Boven +/- 3.75

  Extra glasopties

  SmartBuyGlasses biedt een brede waaier aan optische diensten, waaronder gespecialiseerde brillenglazen van topkwaliteit, en de mogelijkheid om lagen toe te voegen. Een bril of zonnebril online kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Wij verzekeren 100auwkeurigheid wanneer onze medewerkers de RX bestelling verwerken.

  Glas type Tint Transition Polarisatie GRATIS lagen
  Single Vision
  Bifocaal
  Progressief

  Bijkomende glasopties

  Getinte glazen

  Getinte glazen verminderen lichtweerkaatsing, en zijn niet alleen handig tijdens het rijden, maar kunnen ook je look accentueren. In tegenstelling tot meekleurende glazen, behoudt een volledig getint glas te allen tijde zijn kleur. Lichtere tinten zoals roze worden meestal gebruikt om moderedenen, terwijl donkere tinten zoals grijs of bruin gebruikt worden als bescherming tegen de zon. Een gele tint kan het zicht verbeteren bij het nachtelijke rijden. Als je ogen lichtgevoelig zijn, wordt een zeer neutrale kleur zoals grijs aanbevolen. Bruin geeft de drager een beter contrast tussen kleuren en is dus geschikt voor sporten zoals golf en tennis. Om de vele mogelijkheden te raadplegen bekijk je best het kleurenschema. Je hebt de keuze uit 24 verschillende tinten. Wij bieden ook een matching service aan waarbij de kleur van je voorgeschreven glazen overeenkomen met de originele kleur van je designer zonnebril.

  • Groen & gepolariseerd: Lichtweerkaatsing verminderen zonder kleuren te vervormen op zonnige dagen.
  • Bruin & grijs: Versterkt het contrast en wordt sterk aangeraden voor zonnige dagen. Grijze tinten draag je best tijdens het sporten, wanneer het felle zonlicht weerkaatst op het water. Bruine tinten geven je een beter contrast tussen kleuren, en zijn ideaal bij het spelen van golf of tennis.
  • Geel, amber en goud: Filtert blauw licht weg en accentueert schaduwen, waardoor de glazen geschikt zijn voor de meeste omstandigheden, vooral waar weinig licht is. Een gele tint kan helpen bij het rijden ‘s nachts.
  • Paars en roze: Deze glazen zijn uiterst geschikt voor omstandigheden met weinig licht omdat zij schaduwen en vormen naar voor brengen. Lichtere tinten zoals roze worden vaak gebruikt voor esthetische doeleinden.

  Polariseerde glazen

  Gepolarizeerde glazen verminderen licht dat weerkaatst op reflecterende oppervlakten zoals water, of een motorkap. Ze zijn ideaal voor mensen die graag buiten sporten, vissen of rijden, en beschikbaar in grijs en bruin.

  Meekleurende glazen

  Meekleurende glazen staan ook bekend als fotochromatische glazen. Ze blijven 's nachts én binnenshuis helder. Wanneer ze buiten blootgesteld worden aan UV-licht, passen de glazen zich aan. Dit glastype is dus geschikt voor verschillende lichtomstandigheden, en zijn beschikbaar in grijs en bruin

  GRATIS Glaslagen

  Anti-kras laag

  Onze plastic glazen zijn standaard uitgerust met een anti-kras laag, op beide zijden. De laag weerstaat dagelijks gebruik, en verlengt de levensduur van je bril. Let op, echter: de laag maakt de glazen NIET volledig krasbestendig. Bij ruw gebruik kunnen nog altijd krassen nagelaten worden.

  Antireflectiecoating

  Een antireflectiecoating vermindert de weerkaatsing van kunstmatig licht, en wordt aangeraden voor gebruik binnenshuis en nachtelijk autorijden. De laag maakt de brillenglazen extreem helder, waardoor ze bijna onzichtbaar lijken.

  UV-bescherming

  UV-bescherming blokkeert de schadelijke ultraviolette straling van de zon, vooral type A en B. Niet alleen de huid heeft hiertegen bescherming nodig, maar ook de ogen.

  Bij SmartBuyGlasses erkennen wij het belang van extra bescherming aan de ogen. Daarom bieden we bij elke aankoop van een bril op sterkte GRATIS UV-bescherming aan.
 • Prijs van onze glazen

  Categorie Glas type Glasindex (dikte) Glas prijs (€)
  Zonnebrillen Glazen voor veraf/dichtbij Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €85
  Leesbril Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €85
  Mode Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €85
  Progressief Standaard dun (1.50) €99
  (Progressief) Zeer dun (1.61) €125
  Superdun (1.67) €145
  Brillen Glazen voor veraf/dichtbij Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €79
  Ultradun (1.74) €115
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €49
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €69
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €99
  Leesbril Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €79
  Ultradun (1.74) €115
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €49
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €69
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €99
  Mode Standaard dun (1.50) €25
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €79
  Ultradun (1.74) €115
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €49
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €69
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €99
  Progressief Standaard dun (1.50) €99
  (Progressief) Zeer dun (1.61) €125
  Superdun (1.67) €145
  Ultradun (1.74) €179
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €189
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €229
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €269
 • Garantie-en retourbeleid

  24 maanden garantie

  Bij SmartBuyGlasses geloven we in een klantenservice die niet afloopt bij verzending, maar pas wanneer je volledig tevreden bent. Om je tegen alle scenario's te beschermen, bieden wij een 24 maanden garantie aan tegen mogelijke fabricagefouten van onze zonnebrillen en brillen op sterkte. Onze internationale en behulpzame klantendienst belooft je te helpen tot je 100% tevreden bent. Winkelen bij ons vergt weinig moeite. Je vindt gegarandeerd een product naar je hart tussen ons ruime aanbod.

  100% Glazen retour garantie

  Wij handhaven een 100etour garantie voor brillen op sterkte bij SmartBuyGlasses België. Alle brillen op sterkte zijn op nauwkeurige wijze gemaakt, met glazen van de hoogste kwaliteit. Het optische laboratorium van SmartBuyGlasses belooft enkel de beste service, en helpt je graag verder indien je product niet aan je eisen voldoen. Aan jou de keuze om kosteloos de glazen of de brilmontuur te corrigeren, een volledige terugbetaling aan te vragen (bij producten in de originele staat), of om de montuur uit te rusten met nieuwe glazen. De klantendienst van SmartBuyGlasses is altijd paraat om je vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te mailen voor meer info over ons garantiebeleid.

  100 dagen retourbeleid

  Indien het product niet geschikt is, kun je gebruik maken van ons 100 dagen retourbeleid. Meer informatie vind je op onze pagina over retour zenden, omruilen en garantie.

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Forgot Password

Please enter your email below. We'll send you a link to reset your password.
Send E-Mail

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Forgot Password

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Vrouw

Man